вівторок, 14 лютого 2017 р.

Тиждень іноземної мови
у Шепетинській ЗОШ І-ІІ ступенів
Жоден з нас, напевно, не заперечить, що знання іноземної мови, бодай на елементарному базовому рівні, - потреба сьогодення. Зустріти іноземця у нашій країні тепер не така вже й рідкість. Вивчити іноземну мову, хоча б одну, справа не з легких, проте нічого нереального у цьому немає, головне – бажання.  Саме розвиток мотивації щодо вивчення німецької та англійської мов серед учнівської молоді  і є одним із провідних завдань сучасного вчителя.  Мотивувати можна, звичайно, по- різному, та головне - робите це систематично і якісно. Так, звичайно, поїхати на екскурсію до Берліна чи Лондона може далеко не кожен вчитель, не кажучи вже про учнів, особливо  сільських шкіл, але, на щастя, мережа Інтернет надає нам сьогодні багато нових, цікавих, а головне  - недорогих ідей.
Одна із них -  це спілкування у соціальних мережах  з учнями – іноземцями, зі знайомими, що тепер за кордоном, чи «скайп– спілкування» з носіями мови.  Всі ці способи не нові і, напевно, давно добре відомі багатьом учителям. Але знову ж таки, реалізувати таке спілкування буває складно у сільській школі через відсутність якісних комп’ютерів, камер до них, чи просто «повільний» Інтернет.
У нашій школі спробували вирішити це завдання іншим шляхом. Тиждень іноземних мов у Шепетинській загальноосвітній  школі  пройшов надзвичайно вдало у плані мотивації. Вчителі запросили до школи волонтера  з Німеччини, яка активно брала участь у проведенні уроків німецької мови та охоче спілкувалася з дітьми. Також учні 8-9 класів презентували інтерпретацію казки «Котик і півник» як лялькову виставу англійською мовою. Було цікаво, весело, а головне -  зрозуміло.Наблизитись до атмосфери «закордонної буденності» допоміг святковий ярмарок – конкурс «Смаколики з Німеччини та Великобританії». Учні 5 – 9 класів готували різдвяне печиво, штрудлі, чізкейки, хот-доги, сендвічі та млинці. Смакували усі: від учнів до техперсоналу. Мало того, завдяки такому дійству найактивніші  учні з власної ініціативи придбали подарунок у кабінет іноземних мов – чудовий словник. Як підсумок тижня, вчителями було проведено вікторину-конкурс «Хто найрозумніший» німецькою мовою. Представники 5-9 класів були настільки активними у всіх етапах вікторини, що вчителям так і не вдалося вияснити, хто ж «найрозумніший» серед  учасників команд.
Вивчаймо іноземні мови разом, робімо цей процес цікавим та корисним для дітей!
                                 Кравцова Ю.О.,
 вчитель німецької та англійської мов

Шепетинської ЗОШ І-ІІ ступенів

Немає коментарів:

Дописати коментар