неділя, 8 лютого 2015 р.

Тиждень іноземних мов

Ідея проведення тижня іноземних мов у школі
Тиждень іноземної мови це той час, коли і вчитель і учні можуть творити і демонструвати усій школи не лише свої знання, а й своєрідний азарт, прагнення бути у курсі останніх новинок та змін при вивченні мови. Можна усе. Інсценізації, конкурси, "Що? Де? Коли?", "Landeskundespiele", презентації, поглиблена робота над учнівським портфоліо, проекти, відеоматеріали, інтерв'ю, конкурси читців.
Цього разу ми обрали саме мотиваційно - популяризаційну програму для учнів. Адже заохотити їх, переконати у важливості цього предмета у школі дедалі складніше. Конкурси відклали у сторону і запропонували презентації та проекти. Учні буквально "засипали" ідеями, тому з першого ж дня, відразу ж на загальношкільній лінійці учениці 7-9 класів продемонстрували нам креативний та патріотичний флеш - моб "Ukraine - my native country"  під імітацію

мелодії "Queen" - "We will rock you" дівчатка заспівали свої куплети німецькою, англійською та рідною мовою. Сучасно, творчо, актуально та
"по - тінейджерськи" .  
Цього ж дня учениця - кореспондент провела загальношкільне інтерв'ю "Для чого вивчати іноземні мови?".

Відео, як для першого разу, вважаю не поганим.


Далі естафету перейняли молодші. 4 клас саме вивчають свята та традиції Німеччини. Діти презентували німецькі традиції святкування Martinstag . З власноруч виготовленими ліхтариками, у плахтах, та навіть з "власним"  Мартіном  вони співали, розповідали легенду походження свята, розігрували діалоги, і, як годиться за звичаєм, отримали від президента школи солодощі.
Інсценізація казки "Ріпка" англійською мовою презентували учні 6 - 7 класу. А дівчатка 3 класу познайомили з порами року німецькою. 
А ви як заохочуєте та мотивуєте своїх учнів? Поділіться досвідом? Tschüß! 

1 коментар: