понеділок, 29 грудня 2014 р.

Конкурс "Вчитель року"

  Доброго дня! Сьогодні хочу поділитися своїм невеличким досвідом участі у районному етапі конкурсу "Вчитель року 2015" в номінації "Класний керівник року". За умовами конкурсу учасникам потрібно було підготувати власні блоги в мережі Інтернет, де вони мали змогу презентувати та узагальнити весь свій досвід роботи та власні матеріали, розробки. Формуючи блог, я вирішила оформити його таким чином, щоб відвідувачі могли переглянути  мою роботу, як  класного керівника, а також, як вчителя - предметника, ознайомитися з розробками виховних заходів та іншими матеріалами.
  Скомпонувавши блог, я презентувала свою систему виховної роботи з класом іншим учасникам конкурсу та охоче взяла участь у професійному тестуванні. Тут виявилося, що реалізовувати програму національного виховання учнівської молоді та працювати за її орієнтирами простіше, ніж розбиратися у психологічних тонкощах процесу виховання. Тепер я точно знаю, де ще варто допрацювати та поглибити свої знання виховника.
І останній етап - відкрита година спілкування на базі Вербської
ЗОШ І-ІІІ ст. Відразу зазначу, що працюю з "чужими" дітьми вперше, але враження лише позитивні. Я провела годину
пізнання у 9 класі з теми "Позитив. Який він?". Використала такі форми роботи: ситуативне малювання, інтерв'ю, бесіда за змістом розповіді та відео, складання пазлів - зображень, хвилинку релаксації та спільний малюнок. Судячи з рефлексії, учням захід сподобався. Атмосфера панувала доброзичлива та дійсно позитивна. Я вражена відкритістю та розкутістю дітей і скажу відверто, що мої вихованці у цьому відношенні дещо програють. Манера спілкуватися та бажання висловити власну думку учнів Вербської ЗОШ І-ІІІст. мене приємно здивувала. Знову ж таки роблю для себе правильні висновки: працювати зі своїм класом є над чим.
За результатами конкурсу здобула І місце, але вважаю, що набагато важливішим є той досвід, який я здобула, і ті емоції та враження, які важко переоцінити. Вважаю, що участь у конкурсах такого плану - це та робота вчителя, де систематизується самоосвіта, практика та досвід, це співпраця та обмін думками. Будьмо активні!
Розробку години пізнання "Позитив. Який він?" шукайте на сторінці "Виховні заходи".

1 коментар:

  1. Kim Jong Un's new 'South Korea's longest-lasting leader 1xbet korean 1xbet korean betway betway dafabet link dafabet link 카지노 카지노 bet365 bet365 우리카지노 우리카지노 758 JBET789: A Review for the Top Betting Sites 포커 족보

    ВідповістиВидалити