пʼятниця, 28 листопада 2014 р.

Семінар - тренінг

Шановні колеги та гості мого блогу, хочу поділитися враженнями з приводу робочого візиту до м. Рівне. Отже,  26.11.14 на базі МЕГУ ім. Степана Дем'янчука  відбувся міжвузівський семінар - тренінг для викладачів та вчителів німецької мови міста Рівне та Рівненської обл. Тема семінару: "Використання європейського досвіду організації іншомовної освіти". Семінар проводили лектори Фонду Роберта Боша - Малгожата Гедлек, Олена Грім та лектор DAAD Данні Клаппер.
Перша пара: "Вивчення граматики на уроках німецької мови".
Фрау Гедлек вразила своїм баченням проблеми. Мої особисті висновки: вчитися потрібно регулярно і систематично та говорити з учнями на уроках лише іноземною, адже таким чином "не деградують" знання мови та вимови у вчителя, і учні запам'ятовують окремі граматичні конструкції на підсвідомому рівні. Завдяки "заготовкам"  Фрау Гедлек я, як і інші слухачі,  мала також можливість повправлятися у своїх граматичних знаннях на рівні А1 та В1. 
Фрау Грімм пропагувала  "Кооперативні форми навчання". Ніколи не думала, що працювати в спонтанно утворених групах так цікаво і, головне,  ефективно. Ігри Bingo, Placemat та обговорення теми в групах проводилися інтенсивно та насичено. 
Лектор Дані Клаппер презентував Lebenskunstmethode. Як виявилося, майже кожну тему спілкування з учнями можна підпорядкувати даній методиці. Своєю універсальністю та змістовністю виступ дійсно вразив. Залишається лише "ввімкнути" свій ентузіазм на всі 100% і вчити дітей висловлюватися вільно та опановувати більше лексичного матеріалу.  А згодом, можливо, і відвідати разом з учнями заняття Deutschklub, що проводиться у  приміщенні міської бібліотеки.
Дуже вдячна лекторам за презентації досвіду. Успіхів!

Немає коментарів:

Дописати коментар