середа, 29 липня 2015 р.

Готуємося до нового навчального року. Як швидко та якісно спланувати свою виховну ділянку роботи? Як не пропустити окремих "паперових" нюансів та спростити і полегшити виконання обов'язкових завдань класного керівника без зайвої метушні? Ці запитання стоять чи не першими у списку "завдань на літо" для вчителя. Насправді ж робота класного керівника планується легко, варто лише визначити чітки та основні її напрямки і розподілити їх за ступенем важливості станом на 1-ше вересня та  затратою часу.
Що ж стосується мене особисто, то під час відпустки я готую власні "чорновички" виховника, так я називаю розробки годин спілкування, різних за формою проведення, але з відповідною для певного класу тематикою, розробки відкритих виховних заходів, розкладаю по папках доцільні відео- та ілюстративні матеріли. Насправді це просто, бо чи не кожного дня нам спадає на думку щось нове та цікаве. Залишається лише вчасно занотувати тематику, а потрібну додаткову інформацію знайти - це вже питання часу. Така тека - чорновичок значно полегшить вашу роботу при складанні виховного плану роботи з класом на рік та допоможе у дослідженні проблеми, з якою працюєте.
Що надумалося за літо? Охоче поділюся. Тематику та форму проведення виховного заходу люблю обирати нетрадиційну. Так цікавіше і мені, і учням, та й поле діяльності на занятті значно ширше.
Також відводимо трохи часу для підбору тематики найдоцільніших бесід з БЖ та їх розробки.
Далі - відвідування. Для мене це "болюча тема", бо щоразу стикаюся з цією проблемою під час проведення звітності за місяць, семестр та за рік. Хто з учнів був відсутній у школі по хворобі, хто за проханням батьків, чи без поважної причини? Все це систематизую в таблицях у презентації "Відвідування".
Докладніше шукайте на сторінці "Документація для вчителя та класного керівника"
Успіхів!

Немає коментарів:

Дописати коментар